Droomreis door Italië

Zalto, Zalto glaswerk en Zalto glazen

Enige tijd geleden was ik met mijn man op reis door Italië. Het was een prachtige reis vol bijzondere ervaringen. En waar is Italië vooral beroemd om? Precies – voor de wijn. En dus hebben we tijdens onze reis deelgenomen aan vele wijnproeverijen en dus als het ware een wijntour door heel Italië gemaakt. Ik zal u iets vertellen over onze fantastische reis en vooral over een heel bijzonder iets dat we in Italië hebben leren kennen.

Gewoon idyllisch

Ik hield echt van Toscane. Zo’n idyllisch landschap en alles heeft iets romantisch. Je kunt overal wijnvelden kleine wijnboer zien en de sfeer heeft iets sprookjesachtigs. De mensen daar zijn ook ongelooflijk. Gastvrijheid lijkt ze te hebben geperfectioneerd, iedereen geeft iedereen een glimlach en overal hoor je levendige gesprekken (Italiaans heeft iets speciaals).

De zeer speciale wijnproeverij

Op onze laatste dag in Toscane waren we uitgenodigd door sommige locals om een ​​wijn te proeven in de nabijgelegen wijngaarden, die ons veel geweldige wijnen geïntroduceerd. We zijn al eerder wijn gaan proeven, maar het was anders. De sfeer was anders, op één of andere manier speciaal en het had iets elegants. De kamer was zeer comfortabel en je voelde je meteen thuis. Ik probeerde direct uit te zoeken wat deze kamer zo comfortabel maakt en wat hem zo elegant maakt. Nadat ik tevergeefs had rondgekeken, bleven mijn ogen uiteindelijk hangen aan iets op de tafels: de bril. De bril was de sleutel tot succes. Ze zagen er anders uit dan de andere wijnglazen die ik tot dan toe gedronken had. Ze zagen er speciaal en uniek uit, leenden elegantie en op de een of andere manier iets luxe aan de kamer.

Wanneer de wijnproeverij de glastest wordt

De glazen, zoals ik later van onze gastheer leerde, heten Zalto. Ik wilde er meer over weten en vroeg de wijnboer of hij me iets over de bril kon vertellen en dat deed hij met plezier.

Ik heb gehoord dat Zalto een Oostenrijkse glasproducent is met wortels in eeuwenoude Venetiaanse glasblazertradities. De Zalto glazen zijn mondgeblazen van zuiver loodvrij kristal en worden met de hand gemaakt door de beste glasblazers ter wereld. Daarom is elk glas uniek en heel bijzonder. Het kristal maakt het ongelooflijk dun en gemakkelijk om de Zalto glas te maken, waardoor het een bijna zwevend gevoel krijgt als je ervan drinkt. De Zalto glaswerk heeft een uniek ontwerp dat is geperfectioneerd over generaties en ontwikkeld voor de best mogelijke functionaliteit. De Zalto-glazen zien er niet alleen schitterend uit, maar hebben ook een zeer speciale functionele kwaliteit: ze kunnen de smaak van elke wijn aanzienlijk verbeteren. De vorm en het ontwerp van het glas zijn ontworpen om alle smaken en subtiele smaken van elke wijn het best te benadrukken. En het is waar! We probeerden dezelfde wijn eerst uit een normaal glas en daarna uit een Zalto-glas en het verschil is geweldig! Zelfs ik als wijnliefhebber kon een duidelijk verschil proeven. We probeerden verschillende Zalto-glazen, waaronder het Zalto Bourgogne, het Zalto Universal glas en het Zalto Bordeauxglas en het was hetzelfde voor elk glas: elke wijn smaakt beter van een Zalto glas!

Dus toen we terugkwamen van onze reis, zijn we meteen naar de volgende Zalto wijnglazen outlet gegaan en hebben we een paar van deze juwelen toegelaten, want ondanks hun eigenaardigheid zijn de Zalto Denk’art echt betaalbaar. Dus, als je ooit het verlangen hebt naar een speciale wijnervaring of iemand kent die je kent, dan raad ik de Zalto wijnglas ten zeerste aan, dus daar kan je niet mis mee gaan.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.